Een gezellige en inspirerende werkplek zorgt ervoor dat de prestaties worden verbeterd. Werknemers worden vaak gelukkiger en creatiever. Alleen hoe zorg je voor een sfeervolle kantoorinrichting die ook nog sfeervol is? In dit artikel leg ik uit hoe je een sfeervol kantoor kan creëren.

Bloemen en planten

Het hebben van kantoorplanten en bloemen zorgt voor een leuk interieur. Het geeft een grote lege ruimte meer sfeer en verbetert de akoestiek in de ruimte. Ook geeft een groene omgeving met bloemen en planten minder stress bij mensen. De groene kleur ervan associëren we namelijk met rust, waardoor de concentratie ook omhoog gaat.

Daarnaast zorgt voor meer zuurstof. Kijk daarom op Flyn Flowers voor een uitgebreid aanbod aan kantoor bloemen en planten.

Plek voor ontspanning

Het hebben van een plek van ontspanning zorgt ervoor dat werknemers hun gedachten even kort op iets anders kunnen zetten. Door een speciale loungeruimte te maken met boeken, spelletjes, pooltafel of tennistafel wordt de concentratie op iets anders gefocust. Hierdoor hebben ze weer volle concentratie om aan het werk te gaan en zijn ze minder snel afgeleid. Uit onderzoek blijkt dat het hebben van zo’n ruimte de productiviteit op de werkvloer wordt verhoogd. Ook zorgt het voor een gezellige sfeer onderling doordat collega’s rustig even kunnen bijkomen en kletsen met elkaar.

Geef wat kleur

Het hebben van een gekleurde muur geeft veel sfeer aan een kantoor. Kleuren hebben namelijk effect op je hersenen en roepen bepaalde emoties op. Ze kunnen bijvoorbeeld zorgen voor blijdschap of ontspanning. Kijk bij het geven een gekleurde muur daarom goed welke emoties daarbij komen en wat je als bedrijf wilt uitstralen. De kleur oranje geeft bijvoorbeeld de emotie vriendschappelijkheid en enthousiasme. Terwijl zwart juist uitstraalt van kracht, elegantie, tijdloos en stijlvol.  Laat je ook eventueel adviseren door een designer of ontwerper.

TL-buizen vervangen door spots, hanglampen en staande lampen.

Het hebben van TL-buizen is de laatste tijd echt een no go. Het zorgt er namelijk voor dat een ruimte erg kil overkomt in plaats van sfeervol. Wat natuurlijk zonde is van al het andere werk wat is gedaan om het gezellig te maken in het kantoor. Kies daarom voor aan verschillende lampen. Kies bijvoorbeeld voor meerdere spots, hanglampen of kroonluchter.

Kijk daarbij er wel naar of er nog wel genoeg licht wordt geproduceerd in de kantoorpanden. Het zou namelijk erg jammer zijn als het buiten lang donker is je bijna niks kan zien binnen. Ook zorgt dit ervoor dat werknemers ongelukkiger worden.