Wanneer er een persoon komt te overlijden in je omgeving, komt er van alles op je af dat geregeld moet worden. De eis om ondanks deze moeilijke periode van verlies, directe keuzes te kunnen maken is immens. Welke kist je zult kopen, kaarten, de kleding en als laatste, het grafstuk.

Een grafstuk
Een grafstuk is een bloemstuk voor een begrafenis. Trouwens bloemstukken behoren niet alleen bij feestjes of ander plechtigheden maar ook bij de dood. Met zo een bloemstuk toon je een teken van medeleven en troost. Ook bij grafstukken is er keuzen zat van eenvoudige naar kleurrijke bloemen. Niets is zo mooi dan de kist van jouw dierbare met mooie grafstukken te versieren.

Een grafstuk voor jouw dierbare, geliefde of vriend
Je kunt ook een kistbedekking bestellen. Zo een kist dekkend rouwstuk dat als een sluier op de kist van jouw dierbare wordt geplaatst. Het is alleen maar zaak dat je een bloemsoort kiest dat het best bij de overledene past. Dit kun je vertalen in een favoriete bloemsoort of kleuren. Misschien is het een goed idee een zelfgemaakte grafstuk te plaatsen. Het kan bijdragen aan het verzachten van jouw leed.

De belangrijke bloemkeuzes voor een rouwboeket
Bloemen zeggen veel. Bij het bestellen van een grafstuk oftewel rouwstuk doe je er goed aan om er bij stil te staan hoe de overledene was. De karaktereigenschappen, dingen die de persoon waardeerde of leuk vond etc. Dit alles kan bijdragen aan het aanschaffen van een geschikte rouwstuk voor de overledene. De bloemen zullen de algehele vertaling doen. Daarnaast zal het een hele troost zijn dat je een bloemist zoekt die met je meedenkt. Zo iemand die ervaring heeft en suggesties kan geven. Let wel er is geen speciale leidraad die zegt welke bloemen wel of niet mogen. Je kunt alle bloemen in alle kleuren gebruiken.

Het kopen van passende bloemen voor een uitvaart
Bloemen zeggen veel, waardoor in sommige gevallen praten overbodig is, zoals bij een begrafenis. Welke bloem je kiest maakt wel degelijk uit omdat elke bloem iets zegt. Bijvoorbeeld de Agapanthus heeft als bijnaam de bloem der liefde. Deze bloem kun je kopen voor iemand waarvan je heel veel houdt. Dan heb je ook nog de Alstroemeria een goeie keuze voor een rouwboeket als jullie goede vrienden zijn geweest. Aangezien deze bloem de betekenis draagt van langdurige vriendschap. De Dahlia is de geschikte rouwboeket voor degene die jouw levenspartner is geweest. De Dahlia betekend ‘voor altijd de jouwe’. En zo zijn er andere bloemen met hun betekenis.

 

Bron: Wishflowers