Om langer te genieten van je tulpen is het belangrijk om de tulpen goed te verzorgen. Een tulp heeft niet veel verzorging nodig. Zorg ervoor dat de vaas goed schoon is en het water om de paar dagen wordt ververst, daarnaast is het belangrijk om de tulpen op een tochtvrije plek neer te zetten en natuurlijk niet vol in de zon. Ze kunnen niet goed tegen de warmte.

Waar bestel ik de meest verse tulpen?

Vroeger moest je nog naar de bloemist of naar de markt om verse bloemen zoals tulpen te kopen. Tegenwoordig kan je tulpen ook online bestellen. Bij grote online bloemisten zoals Fleurop, Euroflorist en Greetz heb je een ruime keuze uit tulpen in allerlei soorten kleuren. Zij bieden vaak vaasgarantie. Op die manier weet je ook zeker dat de tulpen die je bestelt en laat bezorgen daadwerkelijk vers zijn en dat je hier ook een lange tijd van kunt genieten. Doe je de tulpen cadeau? Dan kan je ook eenvoudig een kaartje toevoegen aan jouw bestelling. Op die manier maak je het cadeau nog persoonlijker.

 

Tulpen per post versturen

Een andere manier om tulpen te versturen is per post. Brievenbusbloemen zijn heel populair. Belangrijk voordeel is dat de ontvanger van de tulpen niet thuis hoeft te zijn. Het pakketje past precies in de brievenbus. Daarnaast is het ook heel betaalbaar. Brievenbustulpen zjn er al vanaf €12,95 inclusief bezorging.

In welke staat worden tulpen bezorgd?

Tulpen worden droog of op weinig water vervoerd door groothandels. Bij de bloemist staan ze op een klein laagje water. Voordat je de tulpen uit de verpakking haalt, laat ze eerst een uurtje water opnemen zodat ze weer kracht krijgen en dus niet slap gaan hangen. Op die manier kan je nog langer genieten van een mooi kleurrijk boeket.

Wat moet ik doen als ik tulpen cadeau krijg?

 

Tulpen zijn een ideaal geschenk voor veel verschillende gelegenheden. Het enige wat je nu hoeft te doen is de tulpen uit de verpakking te halen. Ververs om de paar dagen het water en snijd dan weer een klein stukje van de steel zodat er weer verse drinkvaatjes water kunnen opnemen. De drinkvaatjes van de tulp gaan door viezigheid in het water verstopt raken, een stukje eraf snijden zorgt dan voor schone en niet verstopte drinkvaatjes. Zorg ervoor dat er geen fruit in de buurt van de bloemen aan het rijpen is. Het gas dat rijpend fruit produceert zorgt ervoor dat de tulp sneller veroudert. Zie ook deze tips hoe je tulpen langer mooi houdt en hoe ze minder snel gaan hangen.