Of je nou een bos krijgt, weggeeft of gewoon voor jezelf koopt, iedereen wordt blij van bloemen! De prachtige vormen, geuren en kleuren geven gegarandeerd een opfleurbeurt. Maar heb je je wel eens afgevraagd wat de oorsprong van dat bosje bloemen is? Vaak komen ze van ver, terwijl bloemen van de teler een stuk meer voordelen hebben. Daarover lees je in dit blog meer. 

Goed voor het milieu

Veel snijbloemen die in Nederland verkrijgbaar zijn, zijn afkomstig uit verre landen in bijvoorbeeld Afrika. Door het gunstigere klimaat daar kunnen ze beter groeien. Daar staat echter wel tegenover dat ze een verre reis moeten afleggen om in ons land terecht te komen. Bloemen zijn een ultra vers product en worden dus per vliegtuig vervoerd om ze zo mooi mogelijk aan de klant te leveren. Met deze vliegreis worden relatief veel broeikasgassen uitgestoten. Daarom is het een stuk beter voor het milieu om je bos bloemen bij een lokale teler te kopen.

Voordelig

Daarnaast zijn bloemen van de teler vaak een stuk voordeliger dan bloemen die van ver weg moeten komen. Dit komt omdat de productieketen van een boeket kort is. Hierdoor zijn er minder tussenpersonen die betaald hoeven te worden. De kosten die hiermee worden bespaard, worden uiteindelijk aan jou als klant doorberekend!

Ondersteuning van de lokale economie

Ten slotte is het kopen van je bloemen direct van een teler een goede manier om de lokale economie een duwtje te geven. Het geld wat je uitgeeft verdwijnt namelijk niet in de zakken van grote multinationals die hun arbeiders slecht behandelen en betalen. Je besteedt je geld aan een lokale ondernemer die hard werkt voor zijn bedrijf en enorm veel passie heeft! Hierdoor komen er banen in jouw regio, waardoor er op zijn beurt bijvoorbeeld extra voorzieningen bijkomen en infrastructuur aangepakt zal worden.