De eerste zonnige dagen zijn weer aangebroken en dat betekent dat we massaal weer meer naar buiten gaan. Wil jij optimaal kunnen genieten van je eigen buitenruimte, maar is het er op dit moment niet echt gezellig? Lees dan snel verder. In dit artikel geef ik je namelijk drie tips om je tuin op te fleuren en er een gezellig geheel van te maken.

Kies een tuinstijl

Allereerst is een tuinstijl kiezen belangrijk om te voorkomen dat het een ratjetoe wordt (tenzij je het natuurlijk gewoon leuk vindt om verschillende stijlen te mengen). Heb jij in de basis al een prima tuin, dan kun je de tuinstijl creëren door met accessoires te werken. Het voordeel hiervan is dat je het op ieder gewenst moment weer kunt veranderen. Bedenk vooraf welke stijl bij je past en doe inspiratie op op pinterest. Maak op basis hiervan een moodboard, zodat je precies weet welke dingen je in je tuin wilt terugzien. 

Fleur je tuin op met bloemen en planten

Bloemen en planten kunnen er al snel voor zorgen dat jouw tuin wordt opgefleurd. Vooral als je voor de kleurrijke varianten gaat. Vul bijvoorbeeld een border met mooie, verschillende kleuren, bloemen en planten. Hierdoor zul je meteen merken dat je tuin een stuk vrolijker oogt. Vul daarnaast ook wat potten met mooie planten en zet deze verspreid door de tuin heen of juist in een hoek bij elkaar. Welke planten je kiest is natuurlijk aan jou. Een extra tip die ik je kan meegeven als je niet zulke groene vingers hebt, is om voor makkelijke planten te gaan die het hele jaar door kunnen blijven staan en weinig verzorging nodig hebben. Denk hierbij aan het mooie, paarse lavendel of aan de kleurrijke schoenlappersplant. 

Creëer gezellige hoekjes

Als laatste wil ik je meegeven dat het creëren van meerdere hoekjes in de tuin ervoor kan zorgen dat je tuin in één keer een stuk gezelliger wordt. Maak bijvoorbeeld één zithoek om lekker te loungen, maar ook een aparte zithoek waar je heerlijk kunt tafelen. Hou er rekening mee dat je misschien niet altijd vol in de zon wilt zitten en zorg dat je ook een lekker plekje in de schaduw creëert door hier bijvoorbeeld twee stoelen en een klein tafeltje neer te zetten. Of maak van de rand van je plantenbak een extra bankje in de tuin. Zo kun je tijdens het tuinieren in ieder geval ook altijd even lekker zitten.