Een tuin afbakenen met een mooie haag is altijd mooi. Wanneer u kinderen heeft is het wel belangrijk dat je nadenkt over de soorten haag die je wilt plaatsen. Er zijn hagen die kunnen erg giftig zijn. Er zijn echter hagen die spitsen hebben waaraan kinderen zich gemakkelijk kunnen bezeren en dat wil je als ouders niet. Om te zorgen dat je geen verkeerde haag kiest geven wij je enkele tips voor de juiste hagen voor in je tuin.

Kies voor bloeiende haagplanten voor in je tuin

Kinderen houden van kleurrijke tuinen waar ze heerlijk in kunnen spelen. Als je dan bloeiende haagplanten erin hebt staan maakt het dit nog vrolijker. Niet alleen de kinderen zullen dit prettig vinden maar ook de vogels en de vlinders die afkomen op de nectar van de bessen die deze haagplanten hebben. Bloeiende haagplanten zijn niet giftig en dus vormen ze geen gevaar voor de spelende kinderen.

Mooie hagen zoals de Japanse bottelroos of hondsroos zijn niet gevaarlijk voor je kinderen. Al zouden ze de bessen eten van deze hagen kan dit geen kwaad. Bij deze soorten hagen heb je mooie fleurige bloemen erbij. Een vlinderstruik in je tuin is ook heel kleurig. Je kunt al deze planten combineren zodat je een gemengde bloeiende haag krijgt. Kleurrijke hagen vallen op in elke tuin.

Een liguster kiezen voor in je kindvriendelijke tuin

De liguster is een van de haagplanten die kindvriendelijk is om te planten. De liguster is sterk en kan gemakkelijk het wisselvallige weer aan in ons land. Hoge Hagen bijvoorbeeld heeft genoeg keuze in mooie hagen. Een ligusterhaag behoudt ook zijn groene bladeren. Wanneer een winter erg koud is dan kan het soms voorkomen dat die enkele blaadjes verliest of gaat verkleuren maar dit is zelden.

Een liguster planten in je kindvriendelijke tuin

Een ligusterhaag planten is niet echt ingewikkeld. Het kan alleen zwaar zijn dus als je een liguster planten wilt dan is het raadzaam hulp te vragen. Een liguster planten kun je het beste in de winter doen zodat die in het voorjaar al gewend is. Je kunt normaal het hele jaar een ligusterhaag planten in je kindvriendelijke tuin.

Je zoekt eerst een plek uit om je liguster haag te plaatsen. Het planten is geen mysterie. Zet de liguster in het gat en gooi de aarde er overheen. Zorg dat de wortels goed onder de aarde zijn verdwenen. De wortels kunnen namelijk slecht tegen zonlicht. Als extra kun je wortelgroeimiddel of tuinturf nog door de aarde heen mengen. Bij geen vruchtbare grond kan dit vooral heel nuttig zijn.

Druk de aarde goed aan zodat je ligusterhaag niet kan bewegen. Wanneer je klaar bent met een liguster planten is het de bedoeling dat je hem meteen ruim water geeft. Je kunt dan een soort dijk maken rond de planten. Je kunt eventueel extra planten plaatsen in de tuin zeker als je een haag maakt. Voor zekerheid wanneer planten bijvoorbeeld beschadigd zijn.