Ben jij een echte theeleut en is het jouw droom om ooit nog eens een theeceremonie in Groot-Brittannië mee te maken? Kies er dan eens voor om samen met jouw vrienden, familie of kennissen een high tea te houden. Dit is een theeceremonie die oorspronkelijk uit Groot-Brittannië komt maar inmiddels overal ter wereld te vinden is. Niet zo verrassend aangezien je bij een high tea geniet van de verrukkelijkste thee soorten onder het genot van wat lekkers. Maar wat is een high tea nou precies en wat kan je verwachten? Lees snel verder, want wij geven graag antwoord op deze brandende vragen. Op die manier kan jij binnenkort goed voorbereidt naar een high tea.

 

De high tea is van oorsprong ontstaan in Groot-Brittannië

Groot-Brittannië staat erom bekend dat het van oudsher veel theeceremonieën kent. Dit is niet zo verrassend aangezien thee tot op de dag van vandaag een grote rol speelt in het leven van de Britten. Het zal je dan ook niet verbazen dat de high tea hier oorspronkelijk is ontstaan in het jaar 1840. In die tijd was het gebruikelijk dat de lunch vroeg geserveerd werd en het diner laat. Het verhaal gaat dat de zevende hertogin van Bedford genaamd Anna Maria Russel rond 16:00 honger kreeg en daardoor haar favoriete thee liet brengen met enkele hartige versnaperingen. Na verloop van tijd nodigde zij vriendinnen uit om te genieten van haar ‘high tea’. Hierna ging deze theeceremonie als een sneltreinvaart langs de elite waar het ontzettend populair werd. Het gewone volk ging dit uiteindelijk kopiëren, waardoor er tegenwoordig over ter wereld een high tea te krijgen is.

 

Welke gerechten worden er geserveerd?

Wanneer je binnenkort een high tea op de planning hebt staan met vriendinnen, dan is het volkomen te begrijpen dat je niet helemaal weet wat je kunt verwachten. Zeker als dit de allereerste keer wordt dat jij deelneemt aan een gezellige high tea in Drenthe. Eigenlijk is een high tea niets meer dan een luxe tussendoortje. Je krijgt verschillende soorten thee om te proberen en meerdere hartige versnaperingen, zodat jij in alle rust kunt bijkletsen met je vriendinnen. Kenmerkend bij een high tea is dat alle hapjes tussen duim en wijsvinger passen en geserveerd worden op een etagère. Denk hierbij aan kleine hapjes als: finger sandwiches, scones, taartjes, cakejes en muffins.

 

Een high tea is voor iedere gelegenheid

Het zal je waarschijnlijk verbazen maar een high tea is geschikt voor iedere gelegenheid. Het maakt niet uit of het gaat om een zondag brunch, vrijgezellenfeest of een babyshower, want een high tea past bij ieder feestje. Dit komt vooral doordat een high tea volledig aan te passen is naar jouw eigen wensen. Lust je een bepaald soort beleg niet? Of ben je ergens allergisch voor? Geen enkel probleem, want vrijwel de meeste cafés houden hier rekening mee en passen de versnaperingen hierop aan. Nu je weet wat een high tea inhoud willen wij je alvast heel veel plezier wensen. Ee high tea is het ideale moment om even bij te kletsen met familie, vrienden of kennissen!